Haber

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı 2023 Liberal Düşünce Kongresi’ne katıldı

TUZLA Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde düzenlenen 2023 Liberal Düşünce Kongresi’ne katıldı.

Liberal Fikir Topluluğu tarafından 2023 Liberal Niyet Kongresi Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde düzenlendi. Kongrede konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, “Farklılıkların farkındayım. 22 yılı aşkın süredir siyasetin içindeyim. Liberal düşünceyi uzaktan takip ediyordum ve yakından takip etmeye çalıştım. Bugün aranızdayım. tüm bunlardan bağımsız düşünmeye çalışan biri olarak.Nitekim fikirlere değer veren bir topluluğun içindeyim.Gerçek saygının da terörize edilmemiş fikirlere saygıyla başladığına inanıyorum. Her zaman hatalı olduklarından hiçbir zaman yüzde 100 emin olamadık. Hiçbir fikri reddetmedim. Hiçbir fikri değersiz görmedim, saygı duydum, dinliyorum ve gerçekten anlamaya çalışıyorum. Bu yüzden bugünkü oturumlardan faydalanacağımıza inanıyorum. . “Ben de seni takip ediyorum. Sizlere destek olmanın ötesinde yayınlarınızı da takip etmeye çalışıyorum” dedi.

Yapılan çalışmalara ilişkin sorular soran Yazıcı, “Ben aslında temel bilimlere ve buradaki araştırma vakfına çok aşık biriyim. Temel bilimler, niyet ve seans konuları arasında bağlantı kurmaya çalıştım. konular ve başlıklar. Buna metafor diyebilir miyiz? Bilmiyorum aslında benim ilişki kurma çabam.” Bunu sizin niyetinize bırakıyorum. Bunun bir metafor olup olmadığını bilmiyorum. Ancak fikrin bu kadar farklı versiyonlara girip girmediğini ve kadim çağlardan bu yana gelen tüm izinlerin ve ideolojilerin öncekilerle ve onlardan sonrakilerle birlikte gelip gelmediğini ve insanlık çağdaş ve post-post bir çağda mı bilmiyorum. çağ. Onun söylediği gibi önümde “Şimdi nereye gidiyoruz? Geri dönüş var mı? Daha ileri gitmemiz gerekiyor mu? Fikirler arasında biraz daha gücün korunumu yasasına benzer bir bağlantı var mı?” Aslında seans başlıkları ile olası sonuçlara baktım. Çok önemli satırlar var. “Değerli sonuçlar verecek oturumlar gördüm. Bağlantı kurmaya çalıştım ve bu iki soruyla bitirmeye çalışacağım” dedi.

Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:

“Evet, gücün korunumu yasasında yani izole bir ortamdaki gücün hiçbir zaman değişmediğini ve aynı zamanda yok edilemeyeceğini biliyoruz. Aslında bu termodinamiğin birinci yasasıdır ve biz bunu yaptığımızda Bir düşünün, kanaatin yerine gücü koyarsak toplam niyetin değişmeyeceğini düşünebilir miyiz? Ben olaya saf niyet perspektifinden bakıyorum sanırım. “Kapalı toplumlarda bu mümkün olabilir ama mutlaka olacaktır.” değiştirmek. Ancak güç başka bir güce dönüşür, güce dönüşür, çok faydalı hareket ve değişimlerle kendini koruyabilir veya fayda veya zarar getirecek sonuçlar yaratabilir. Aslında nükleer enerji örneğiyle şunu söyleyeceğim, insanlığın faydası da güçtür. Ancak aynı zamanda yakıcı ve yıkıcı termonükleer patlamalar yoluyla kitlesel ölümlere ve yıkımlara da neden olabilir. Ancak niyet aynı zamanda eylem veya değişiklik, dönüşüm, fayda veya kayıp da doğurabilir. Dünyadaki birçok örnekle neler ürettiğini görebiliyoruz. İyi ya da kötü sonuçlara neden olabilir. Peki nasıl sadece harcanabilen bir güç, güzellik ve kötülük açısından saf ve tarafsız ise, saf bir fikir de güzellik ve kötülük açısından tarafsız olabilir mi? Seanslarda yer alacak konularda muhtemelen tıbbi anlamda saf niyetin olumlu ya da olumsuz her konuya dönüşmesi sırasında ortaya çıkan semptomlardan ya da komplikasyonlardan bahsediyorum ama daha da uygun ifadeler bulacaksınız. “Bunlar çıkabilir mi? Olacaktır, bu sonuçları mutlaka göreceğiz.”

‘Saf düşünceye nasıl dönebiliriz?’ Yazıcı, “İnsanların fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini söylemiyorum ama niyetin dönüşümünü insanlığın yararına daha olumlu bir şekilde gerçekleştirmek için ne yapabiliriz? Bunu gerçekten bu topluluğun başarabileceğine ve ortaya koyabileceğine inanıyorum.” Fikirleri ileriye taşımak için burada düşünmeye çalışan biri olarak düşünenleri takip etmek için buradayım. Düşünenleri takip etmek için buradayım. “Hayatlarımıza, ülkemizin tüm katılımcılarına, ülkemize iyilik ve mutluluk getirmesini diliyorum. Ülkemizin fikir hayatına ve insanlığımıza” dedi.

Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu kaydeden Yazıcı, “Olaylardan da daha da güçlenmesi gerektiğini görüyoruz. Özellikle jeopolitik konumumuz itibarıyla gerçekten güçlü olmamız gerekiyor. 10 bin kilometre uzaktan insanlar geliyor ve olmaya çalışıyor. Burada demokrasi ve insan hakları konusunda anlamsız. Ama özünde bu tamamen onlara ait.” “Çıkarlarımızı, kendi taleplerimizi yeniden şekillendirmeye çalışırken güçlü olmamız gerektiğini bir kez daha anladık. Güçlü olmak derken elbette her konuda güçlü olmak zorundayız. Fikri olarak da güçlü olmak zorundayız. Devletin de olması gerekiyor. Bilim ve teknolojide güçlü olun” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu